Općinska organizacija SDA Zavidovići

CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SDA ZAVIDOVIĆI

Spektakularan Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije Zavidovići potvrdio je snagu, odlučnost i opravdanost slogana SIGURNO -SDA.  

Velika sala bila je pretijesna da primi oko 800 članova i simpatizera Stranke. Prisustvovali su predstavljanju kandidata SDA iz Zeničko-dobojskog kantona za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.  

Prisutni su skandiranjem i gromoglasnim aplauzom dočekali prvog čovjek SDA BiH, Bakira Izetbegovića.   

Sa pozornice, s koje se širio miris stotinjak ljiljana, osim predsjednice povjereništa SDA Zavidovići, Erne Merdić Smailhodžić, skupu su se obratili Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i kandidat za člana Predsjedništa, kao i nosioci lista za sve nivoe vlasti.  

-Moramo pobijediti da bi pobijedila BiH – poručio je Izetbegović. Dodao je, da BiH treba vladavinu zakona, a ne pravosuđe koje će kontrolirati politika. Kada bude zavladala vladavina zakona, tada ćemo moći reći da smo završili posao. SDA će se boriti za to – kazao je Izetbegović.  

Istakao je važnost jačanja bosanskohercegovačkih patriota kako bi oni koji nemaju dobre namjere prema BiH odustali od svojih pokušaja.  

-Moja poruka je da moramo biti jaki, moramo sve ojačati. Naravno, u okviru Ustava i zakona. Od pojedinca, preko grupa do Oružanih snaga. Sve je potrebno jačati. I onda će biti mirna Bosna – kazao je Izetbegović. 

-Stranka demokratske akcije je stranka koja traje 32. godine i sve što dugo traje znači da je dobro, ali postoje i oni koji žele to dobro ukaljati. Stranka demokratske akcije je stranka koja je stub i kičma opstanka nas i našeg naroda na ovim prostorima.  

Danas postoje mnogi koji žele da nas razjedine i oslabe, prikažu SDA onakvom kakva u biti nije. Stranka demokratske akcije je stranka koja okuplja sve one koji znaju da se jedino SDA bori za opstojnost Bosne i Hercegovine, zajedno sa svim njenim različitostima u kulturi, jeziku, tradiciji, pismu. Ponosimo sve svime što čini Bosnu i Hercegovinu posebnom i jedinstvenom, te se ne želimo odreći ničega što je krasi od njenog postanka do danas- kazala je, između ostalog, u svom obraćanju  predsjednica Povjereništva SDA Zavidovići Erna Merdić Smailhodžić.  

POVJERENIŠTVO OO SDA ZAVIDOVIĆI