Općinska organizacija SDA Zavidovići

Centralni predizborni skup SDA Zavidovići

U ponedjeljak je u organizaciji OO SDA Zavidovići, u Velikoj sali Centra za kulturu, održan je Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije Zavidovići.

Manifestaciju su vodili Arminka Memišević, kandidatkinja SDA na listi za Federalni Parlament i Mirnes Burkić, kandidat SDA za Kantonalnu Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

 

Na evidentno najmasovnijem skupu, kada su u pitanju predizborne tribine političkih partija, koje se ovih dana održavaju pred državne izbore, još jednom je potvrđena snaga SDA. Prostor je bio premali da primi sve zainteresirane za događaj, a uveličan je i dolaskom brojnih uvaženih gostiju iz političkog i javnog života Zavidovića i okruženja.

Premijer ZDK Miralema Galijašević, ujedno i nosilac liste za za Federalni parlament, Himzo Smajić, ministar u Vladi ZDK i nosilac liste za Kantonalnu Skupštinu, Nermin Mandra, načelnik općine Kakanj i nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, te Šemsudin Mehmedović kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH.

Osim gostiju, skupu su se obratili zavidovićki kandidati, dr. Amira Hadžić, kandidatknija za Kantonalnu Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i aktuelni ministar Mensur Sinanović, kandidat za Federalni Parlament.

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjednštva Šefik Džaferović, je poslao video poruku Zavidovićanima, u kojoj je ukazao na važnost izlaska na državne izbore. U obraćanju je posebno naglasio potencijal koji predstavljaju kandidati predloženi na listama SDA, njihovu spremnost, znanje i htijenje za ostvarivanje političkih ciljeva koje je SDA zacrtala na putu svjetlije budućnosti naše domovine.

centralni za veb 2Centralni za veb 1centralni 3 za vebcentralni za veb 5centralni za veb 6centralni za veb 8centralni za veb 88