Općinska organizacija SDA Zavidovići

Lovnica jedinstvena u svojoj podršci

Dana 18.09.2016. godine, u mjestu Lovnica kod Zavidovića održan je četvrti predizborni skup stranke SDA, Zavidovići. Veliki broj mještana se okupio kako bi izrazili svoju podršku kandidatima. Mještanima se prva obratila dr.Amira Hadžić, nosilac liste za Općinsko vijeće, koja je između ostalog istakla važnost podrške kandidatu za načelnika Općine, trenutnom načelniku Općine gospodinu Suadu Omeraševiću koji je u proteklom mandatu zaista dokazao da zna i da može uraditi puno toga za Zavidoviće. Takođe, dr. Hadžić je zatražila podršku i ostalim kandidatima sa liste, koja je ove godine stastavljena od zaista kvalitetnog, kvalifikovanog i vrijednog kadra, sa velikim procentom mladih ljudi što je uistinu obećavajuće za budućnost grada i svih nas.

Nakon dr.Hadžić, prisutnima se obratio Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, gospodin Mensur Sinanović. Ministar je takođe izrazio podršku svim kandidatima ispred stranke SDA Zavidovići što je zatražio i od mještana Lovnice. Gospodin Sinanović je iskoristio priliku i da kaže nešto o urađenim i planiranim investicijama u školske objekte, te je napravio osvrt na nedavno otvorenje novoizgrađene škole u Lovnici, što je uistinu svijetao primjer koji treba da bude primjer dobre prakse na koji će se i ostali ugledati, te pružiti maksimalne napore da svoj djeci pruže optimalne uslove za učenje i napredovanje.

I konačno, na kraju je riječ uzeo naš aktuelni načelnik općine gospodin Suad Omerašević, ujedno i kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Zavidovići na predstojećim izborima. Gospodina Omeraševića su mješani dočekali sa velikim oduševljenjem i ovacijama, nakon čega je on izrazio oduševljenje brojem prisutnih te zatražio podršku za sebe i svoje kandidate. Načelnik je napravio mali osvrt na svoj prethodni mandat, na sve ono dobro i kvalitetno što je učinjeno za grad, ali i na planove za budućnost. Od mnogobrojnih planova, izdvojio je izgradnju novih cesta u Lovnici, ali je govorio i o planovima za kreiranje novih radnih mjesta na području cijele Općine Zavidovići. Na kraju skupa je predstavljena cijela lista kandidata, koji su se kasnije družili i razgovarali sa mještanima.

Galeriju fotografija sa predizbornog skupa možete pogledati na Zvaničnoj facebook stranici.