Općinska organizacija SDA Zavidovići

Održan jedan od najvećih skupova SDA Zavidovići u G. Gostoviću!

Pred velikm brojem članova i simpatizera SDA Zavidovići je u utorak 27.09.2016. godine održala predizborni skup u MO Gornji Gostović,  i predstavila kandidate za OV Zavidovići i kandidata za načelnika gospodina Suada Omeraševića ispred koalicije SDA-SBB.

Prije predstavljanja kandidata skupu su se obratili kandidati sa ovog područja i to Senad Buljubašić, Sead Mahovac i Nermin Halilćević. Svi oni su bili jedinstveni u jednom, a to je da je veomo važno izaći na izbore, glasati za SDA i njenog kandidata za načelnika. Između ostalog, Senad Buljubašić je napomenuo kako je Gostović najveća oslobođena teritorija te da je to urađeno združenim snagama i jedinstvom nasih vojnika a koje nam je i danas potrebno da postignemo rezultate. Pored toga, napomenuo je da mještani glasaju za kandidate sa ovoga područja, ali i da podršku pruže i ostalim kandidatima sa liste, a posebno našem kandidatu za načelnika.

Gospodin Sead Mahovac je u svom obraćanju istakao da je veoma vazno izaci na izbore i na onom manjem prvom listiću veoma vazno prekriziti broj 1! Skupu se posljednji obratio gospodin Nermin Halilčević, koji je odlučio da još jednom podsjeti zašto je važno glasati upravo za SDA, a to je zbog  toga što je pri donošenju odluke za koga glasati potrebno izgovorene riječi kandidata i njihovih predstavnika na momenat zanemariti, a prije svega pogledati učinjena djela stranaka u proteklim mandatima. Djela koja svjedoče o snazi i kvaliteti SDA su putevi kojim se vozimo kroz ovo podrucje, djelo je voda koju piju, djelo je igraliste na kojem se igraju djeca ali i svi vazniji infrastruktrurni projekti su rađeni za vrijeme samo zajedno s SDA.

Nakon kandidata iz MO Gornji Gostović, mještanima se obratila dr.Amira Hadžić, nosilac liste za Općinsko vijeće. Dr.Hadžić je od mještana tražila da pokažu jedinstvo i snagu, te ih pozvala da izađu na izbore i glasaju za kandidata za načelnika i listu SDA. Posebno je naglasila važnost podrške ženama i mladim ljudima sa liste ističući da je i na našim rukama svaki prst pojedinačno sam po sebi slab ali kada se skupe u pesnicu mogu učiniti mnogo, aludirajući upravo na jedinstvo koje SDA toliki niz godina ima i koje traži i dalje od svojih glasača.

Na kraju, prisutnima se obratio i gospodin Suad Omerašević, kandidati za načelnika općine ispred koalicije SDA-SBB. Gospodin Omerašević nije krio oduševljenje brojem prisutnih, iz razloga što je on svoje djetinjstvo proveo u ovome mjestu  na šta je i napravio mali osvrt.

Pominjao je kako su tu vjerovatno dolazili i drugi obecavali kule i gradove,  i upozorio mještane da to nisu realna obecanja te im savjetovao da glasaju za ljude koji su im do sada bili u svakom momentu na usluzi, a to je upravo on i stranka SDA kojima nije u interesu vlast nego interes građana.

Pored toga, gospodin Omerašević je napomenuo da je u proteklom mandatu otvoren značajan broj novih radnih mjesta što u postojećim što u novoosnovanim preduzećima, a planira se nastaviti tim i jačim tempom kako bi Općina postala što snažnija.

Nakon predstavljanja kandidata, mještani su se sa njima dugo još družili u jako prijatnoj, pobjedničkoj atmosferi.