Općinska organizacija SDA Zavidovići

POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA

Cilj projekta podrške plasteničke proizvodnje Muslim Aid-a je pomoć u ekonomskom oporavku općine Zavidovići i pomoć porodicima u stanju socijalne potrebe te uspostavljanje poljoprivrednog poduzetništva. Ovaj Projekat podrazumjeva i provođenje dvodnevne obuke za porodice koje su izabrane na osnovu Javnog poziva, kako bi stekli vještine i znanja potrebne za plasteničku proizvodnju. Dodjeljeno je 20 plastenika površine 100 m2 u trajno vlasništvo, sa potrebnom opremom za navodnjavanje kap po kap.  Pravo učešća u ovom Projektu imale su nezaposlene osobe sa područja općine Zavidovići koja posjeduju vlastito zemljište pogodno za postavljanje plastenika i uzgoj povrća, u blizini svog stambenog objekta u kojem stanuju. Nakon provedenog Javnog poziva i bodovanja pristiglih zahtjeva odabrana su lica koja su dobila plastenike. U Velikoj Sali općine Zavidovići danas su potpisani i Ugovori između odabranih korisnika, Muslim Aid-a i Općine Zavidovići.

Konačna lista lica koja su ispunila uslove za dodjelu plastenika po javnom pozivu u projektu podrške plasteničke proizvodnje putem sufinansiranja:

Avdičević Alema, Avdičević Hariz,  Avdić Fikret, Ćatić Džemil, Fazlić Sedika, Gluhić Senad, Husanović Semir, Hutinović Rešad, Keserović Fahro, Kurtalić Akram, Mahmutović Husejin,  Mejrić Mehmed, Mujkić Senad, Mulahusić Uzejir, Muratović Jakub, Polić Mirsad, Suljić Bego,  Šehić Eniz, Bajrić Nijaz, Tursić Salim.

Preuzeto sa: www.zavidovici.ba