Općinska organizacija SDA Zavidovići

SDA Zavidovići u Kovačima dobila veliku podršku! U JEDINSTVU JE SNAGA!

OO SDA Zavidovići nastavila je sa predizbornim aktivnostima održavši u petak 23.09.2016. predstavljanje kandidata za OV i kandidata za načelnika općine Zavidovići u Kovačima.

Pozdravni govor prisutnima je uputio  Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, gospodin Mensur Sinanović. Ministar je takođe izrazio podršku svim kandidatima ispred SDA Zavidovići što je zatražio i od mještana Kovača. Gospodin Sinanović je iskoristio priliku i da kaže nešto o urađenim i planiranim investicijama u školske objekte na području Zavidovića. Ministar je takođe napomenuo da je ovo najbolja lista za OV od postojanja SDA Zavidovići.

Nakon gospodina Sinanovića prisutne je svojim govorom počastio i zastupnik gospodin Besim Avdić koji je podsjetio prisutne na važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA. Sve prisutne je podsjetio na vremena kako je to bilo dok je neko drugi obnašao vlast na nivou kantona i države.

Nakon njih, prisutnima se obratila dr. Amira Hadžić, nosilac liste za općinsko vijeće. Dr. Hadžić je istakla da je SDA jedina stranka koja može da vuče ključne poteze u vlasti budući da jedina ima kapacitet za to od Općine, Kantona pa i do samog vrha države. Posebnu pažnju je skrenula na žene sa liste kandidata, na njihove kapacitete i sposobnosti, te na važnost učešća žena u svim sferama ljudskog djelovanja a posebno u politici.

Na kraju, prisutne je uz velike ovacije pozdravio i gospodin Suad Omerašević, kandidat za načelnika općine. Gosp.Omerašević je napravio mali osvrt na svoj protekli mandat, u kojem se uprkos mnogim zatečenim i novonastalim problemima, te prirodnim nepogodama, napravio zaista značajan pomak u razvoju Općine . Kreirano je dosta prilika za nova radna mjesta, a radi se i nastavit će se raditi na stvaranju što boljeg ambijenta za privrednike kako bi se otvorilo što više novih radnih mjesta.