Općinska organizacija SDA Zavidovići

Načelnik Hašim Mujanović ponovo obmanjuje javnost

Načelnik Hašim Mujanović ponovo obmanjuje javnost

Portal Zdici.info kojeg plaća Općinski načelnik Hašim Mujanović budžetskim sredstvima građana zadužen je da prenosi neistinite, zbunjujuće i obmanjujuće informacije sa općinske web stranice. Tako je obmanjujuća informacija prenesena i dana 12.11.2019. godine.
https://www.zdici.info/opcinski-nacelnik-izdvojio-70-hiljada-km-zavidovici-za-kupovinu-kamiona
https://www.zavidovici.ba/saopstenje-za-javnost-zakljucen-ugovor-o-dodjeli-finansijskih-sredstava

Ovo dva web linka, dvije stranice su dokaz čiste obmane i neistinitog izvještavanja.

Općinski načelnik Hašim Mujanović objavio je 22. augusta 2019. godine informaciju da je putem javnog poziva Vlada Zeničko-dobojskog kantona odabrala 17 (sedamnaest) projekata u ukupnom iznosu od 900.000,00 KM, s tim da su od strane Ministarstva za općinu Zavidovići odobrena sredstava  u iznosu od 70.000,00 KM.

Tog mjeseca augusta ove godine općinski načelnik Hašim Mujanović je javnost informisao da je potpisao Ugovor o finansiranju projekta za 2019. godinu koji se odnosi na oblast upravljanja otpadom – LOT1, a predmet ugovora se odnosi na finansijsku pomoć radi realizacije projekta, pod nazivom „Sanacija postojeće deponije komunalnog otpada općine Zavidovići i izgradnja pratećih sadržaja prilagođenih regionalnom konceptu odlaganja otpada“.

Dana, 12.11.2019. godine, dakle samo za nepuna tri mjeseca općinski načelnik Hašim Mujanović javnost ponovo informiše, ali sada u obmanjujućem, zbunjujućem i nadasve neistinitom informisanju.

https://www.zavidovici.ba/opcinski-nacelnik-izdvojio-70-00000-km-jkp-radnik-d-o-o-zavidovici-za-kupovinu-kamiona
Na ovom linku koji je prenio i portal Zdici.info načelnik Hašim Mujanović s radošću upoznaje javnost da je izdvojio 70.000,00 KM JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići za kupovinu kamiona.
Da li je općinski načelnik izdvojio sredstva dodatna iz budžeta ili je iskoristio navedena NAMJENSKA sredstva koja je dobio od Ze-do kantona za „Sanacija postojeće deponije komunalnog otpada…“ ostalo je nepoznato.
Ako je načelnik Hašim Mujanović ipak iskoristitio budžetska sredstva za kupovinu kamiona za odvoz otpada, postavlja se pitanje kako sada to rješava bez Općinskog vijeća, bez rebalansa budžeta, kako…? S druge strane pitanje je šta je sa namjenskim sredstvima koje je Općina dobila za „Sanaciju postojeće deponije komunalnog otpada općine Zavidovići…“.

Tražimo od načelnika da objasni javnosti na osnovu kojih ovlasti je izvršio izdvajanje dodatnih sredstava u iznosu od 70.000,00 KM za kupovinu navedenog kamiona, te kakve veze isto ima sa cjenovnikom za otpad. Dajte načelniče objasnite javnosti o čemu se zapravo radi.

Općinskog načelnika pitamo, s obzirom da niste bili prisutni na sjednici Općinskog vijeća jer ste bili u Sarajevu zauzeti dočekom princeze Victorie iz Švedske (očito da Vam je princeza Švedske važnija od dešavanja u Zavidovićima) kako ste dozvolili da Vas pogrešno informišu. Cjenovnik o komunalnim uslugama za koji tvrdite da nije usvojen na 39. sjednici Općinskog vijeća Zavidovići je vraćen na doradu jer nije bilo Vas načelniče kao izvjestioca, a zbog čega je ista 39. sjednica koja je održana 31.10.2019. godine prekinuta jer je traženo da dostavite svoje mišljenje i da Općinskim vijećnicima konačno iznesete svoj stav za govornicom, a ne putem svog portala.
Čega se to plašite načelniče? Barem su Općinski vijećnici, ako ništa drugo, zaslužili da im se prvi čovjek ove Općine obrati za govornicom. Ako možete dočekati princezu Švedske možete i Vijećnike, osim ako nije u pitanju nešto drugo.

Press OO SDA Zavidovići

zastava sda