Općinska organizacija SDA Zavidovići

OO SDA Zavidovići priredila iftar za 500 postača

U organizaciji OO SDA Zavidovići večeras je upriličen iftar za oko 500 postača u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima.

Osim domaćina, iftaru su prisustvovali: Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK, prof. dr. Nedžad Polić, potpredsjednik KO SDA ZDK, Mirza Ganić, premijer ZDK, Ćazim Huskić, predsjednik OO SDA Žepče, Mensur Sinanović, bivši ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK,  Nurđehan Šahinović, bivši ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

Prisutnima se, kao domaćin, obratio Mirnes Burkić, predsjednik OO SDA Zavidovići, zahvalivši se svima na dolasku i poželivši im dobrodošlicu, a ujedno je prisutne obavijestio da je član Predsjedništva BiH gosp. Šefik Džaferović opravdano odsutan.

– Moram kazati da je bilo planirano da sa nama večeras bude i član Predsjedništva BiH gosp. Šefik Džaferović, no danas sam iz njegovog kabineta dobio poziv koji su uz žaljenje javili da gosp. Šefik Džaferović neće moći doći jer mu je ostala u posjeti delegacija ministara iz Turske. Džaferović je poselamio sve u Zavidovićima kazavši da će biti prilike da se ako Bog da vidimo, te je pozvao da ga u njegovom kabinetu posjeti delegacija iz Zavidovića kako bismo razgovarali o zajedničkim projektima za Zavidoviće – naglasio je Burkić.

Prema riječima Burkića, ovo je prvi iftar ovakve vrste koji je organizovan za 500 postača, te je istakao kako se nada da će i u narednim godinama biti domaćini.

– Posebnu zahvalnost upućujem preduzeću Kobra doo Zavidovići i njenom direktoru gosp. Edinu Mujkiću koji se potrudio da nam iftar ovako lijepo miriše, te Udruženjima žena iz Zavidovića: Kovači, Krivaja i Majska ruža koje su pripremile slatko za sve nas – izjavio je Burkić.

Mirnes Burkić, večeras je dobio javne pohvale za fantastičnu organizaciju iftara i veliku podršku kao predsjednik OO SDA Zavidovići.
-Drago mi je da smo večeras u prilici da iz Zavidovića pošaljemo poruku radosti, radosti koju želimo podijeliti sa svim ljudima koji čine dobro za Zajednicu i zalažu se za dobro – istakao je za kraj Burkić.