Općinska organizacija SDA Zavidovići

OO SDA Zavidovići traži izmjenu Javnog poziva za finansiranje razvoja poljoprivrede

OO SDA Zavidovići traži izmjenu Javnog poziva za finansiranje razvoja poljoprivrede

n/r Općinski načelnik Hašim Mujanović

Poštovani,

Općina Zavidovići je raspisala Javni poziv za dodjelu općinskih podsticaja sa „Transfera za razvoj poljoprivrede“ za proljetnu sjetvu i to za pakete:
1. Sjetveni paket kukuruza, krompira i graha,
2. Sjetveni paket krompira i graha i
3. Sjetveni paket kukuruza.

Navedeni Javni poziv je upućen svim poljoprivrednim proizvođačima i ostalim zainteresovanim građanima sa područja općine Zavidovići.

Ovim putem se obraćamo u ime onih građana koji su nezadovoljni samom realizacijom ovog Javnog poziva jer sadni materijal moraju kupiti svojim novcem, da bi im se tek onda refundirala sredstva od Općine. Građani su nezadovljni jer hoće da izvrše sjetvu sadnog materijala u većem obimu, a sada i zbog ionako teških uslova u kojima se nalaze zbog proglašene pandemije koronavirus COVID-19 trebali bi platiti novcem kojeg neki i nemaju.

Znog naprijed navedenog tražimo da se pod hitno Javni poziv za dodjelu općinskih podsticaja sa „Transfera za razvoj poljoprivrede“ za proljetnu sjetvu izmijeni i prilagodi svim građanima na način da se istima omogući dodjela sadnog materijala koji bi općina Zavidovići platila, a ne refundirala uplaćena novčana sredstva po izdatim računima. Smatramo da će Općina Zavidovići samo na takav način imati veće zasijane poljoprivredne površine, a i zadovoljne građane.

Press OO SDA Zavidovići