Općinska organizacija SDA Zavidovići

OO SDA Zavidovići: Upućujemo iskrene čestitke osnivačima, članovima i simpatizerima stranke

26. maja Stranka demokratske akcije obilježava svoj 29. rođendan. Rođendan SDA je rođendan i demokratije u BiH. Do osnivanja SDA 1990. godine nismo imali nezavisnu BiH, nacionalni jezik, ime niti izgrađen identitet. Ideja nezavisne Bosne i Hercegovine starija je od SDA, ali je SDA imala čast i odgovornost da realizuje taj višegodišnji projekat.
Rahmetli Alija Izetbegović je organizovao i formirao najveću političku organizaciju koja je prešla put od stranke političkog saveza muslimanskog-kulturno-historijskog kruga do moderne bosanske narodne i evropske stranke političkog centra otvorene za sve bh. građane koji prihvataju njen program i ciljeve.
SDA izglasava, priprema i provodi referendum za nezavisnu BiH, organizuje odbranu, a potom i obnovu i izgradnju ratom porušene zemlje, jača institucije BiH, provodi reforme radi priključenja Evropskoj uniji i NATO-u.
U povodu 29. godišnjice postojanja i djelovanja SDA, Općinska organizacija SDA Zavidovići upućuje iskrene čestitke osnivačima, članovima i simpatizerima Stranke.

Mirnes Burkić, predsjednik Povjereništva OO SDA Zavidovići