Općinska organizacija SDA Zavidovići

Saopćenje za javnost povodom izbora kandidata za Općinskog načelnika za Lokalne izbore 2020. godine

sda-f2
OO SDA Zavidovići donijela Kriterije za izbor kandidata za Općinskog načelnika

Cijenjeni članovi i simpatizeri Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Zavidovići želimo vas upoznati da informacije koje se pojavljuju na društvenim mrežama, a sve češće se mogu čuti i u javnosti kako je SDA Zavidovići izabrala kandidata za Općinskog načelnika za Lokalne izbore 2020. godine, NISU tačne.

Obavještavamo javnost da je Izvršni odbor OO SDA Zavidovići na svojoj 7. sjednici održanoj 29.maja 2020. godine donio Kriterije koji će se primjenjivati pri izboru kandidata za Općinskog načelnika. Doneseni Kriteriji biće dostavljeni svim Mjesnim odborima, nakon čega će se upriličiti sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora na kojem će isti biti i prezentovani od strane članova Izvršnog odbora, a sve u cilju da SDA Zavidovići ponudi najboljeg i najkvalitetnijeg kandidata građanima općine Zavidovići za Lokalne izbore 2020. godine. U koordinaciji sa narodom na terenu Mjesni odbori će dostaviti prijedloge kandidata za Općinskog načelnika, na osnovu koji prijedloga će Kadrovska komisija sačiniti Izvještaj i dostaviti prijedlog kandidata Izvršnom odboru na konačno odlučivanje.

Donesenim Kriterijima (koje ćemo objaviti naknadno) smo opisali građanima kakvog kandidata za Općinskog načelnika želimo ponuditi za Lokalne izbore 2020. godine jer vjerujemo da će biti zadovoljni našim prijedlogom, s obzirom da nam je cilj da odaberemo kandidata koji je potreban općini Zavidovići i kandidata koji je najbolji za građane općine Zavidovići.

“Novi pristup, novi koncept, jer Zavidovići to zaslužuju”

OO SDA Zavidovići