Općinska organizacija SDA Zavidovići

Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurala dodatni prevoz za učenike “Prve osnovne škole” u Zavidovićima

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Mirzom Ganićem (SDA) na današnoj sjednici Vlade dala je saglasnost menadžmentu JU Prva osnovna škola Zavidovići za organizovanje i osiguranje dodatnog prevoza učenika u školskoj 2020/2021 godini za učenike čije je mjesto stanovanja na udaljenosti od škole manje od 5 kilometara u jednom pravcu, na relaciji Zavidovići-Skroze, Zavidovići-Potklečje, Zavidovići-Dolovi, Zavidovići-Donja Lovnica, Zavidovići- 2-gi km (Zlatnih ljiljana), Mećevići-Krčevine, Mećevići, Mećevići-Mećevići Ulaz, Grab.

Zahtjevom JU Prva osnovna škola Zavidovići od 15.06.2020. godine je zatražila od nadležnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK da se odobri dodatni prevoz učenika na gore navedenim relacijama. Nadležno ministarstvo je putem formirane Komisije izvršilo konsultacija sa direktorom škole te dalo svoje pozitivno miščje je na relacije putovanja učenika od mjesta stanovanja do škole.
Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić (SDA) je dostavio pozitivno Mišljenje da postoje opravdani razlozi za donošenje Zaključka kojim bi se odobrilo finansiranje dodatnog prevoza učenika.


Press OO SDA ZAVIDOVIĆI