Općinska organizacija SDA Zavidovići

Zavidovići: Upriličen prijem za učenike generacija osnovnih i srednjih škola

U Velikoj sali općine Zavidovići upriličen je prijem za devet učenika generacija osnovnih i srednjih škola sa područja općine Zavidovići, te su uručene pismene pohvale i novčane nagrade.


Prijemu su prisustvovali direktori škola, roditelji učenika, kao i učenici generacija.

Suad Omerašević, načelnik općine Zavidovići, istakao je kako je prijem učenika generacije postao tradicija u Zavidovićima, uputio čestitke te zaželio mnogo sreće i uspjeha u daljem radu i školovanju.

– Mi ovim činom nastavljamo svoju tradiciju, da obezbjedimo prijem, čestitamo i uručimo priznanja učenicima generacija kao posebnima u svojim generacijama. Ovo je posebna stvar za vas učenike i mislim da trebate u vrijeme kada to možete nastaviti nizati uspjehe, jer vi ste u periodu kada to možete. Čestitam vam i želim vam puno uspjeha u narednom periodu – poručio je Omerašević.

Prijem-01

Adelisa Šušić, učenica generacije Srednje mješovite škole Zavidovići, izrazila je zahvalnost i zadovoljstvo što su njen rad i trud prepoznati.

– Ova nagrada je finansijska potpora u mom domenu školovanja, nadam se da će puno pomoći, zahvaljujem se i načelniku što je prepoznao naš rad. Pored redovne nastave imala sam mnogo vannastavnih aktivnosti, godinu dana bila sam predsjednica aktiva mladih Crvenog križa, radila sam mnoge projekte u Ambasadi lokalne demokratije, obrazovala sam se na više mjesta osim škole, usavršavala sam svoje vještine. Primljena sam na Mašinski fakultet u Zenici i vidim se u tehničkoj struci – izjavila je Šušić.

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola općine Zavidovići su:

Ferid Omić, Prva osnovna škola, Mia Prnjavorac, Druga osnovna škola, Ajdin Bukvić, Osnovna škola Gostović, Kanita Krajnić, Osnovna škola “Kovači”, Elmina Muharemović, Osnovna škola “Hajderovići”, Elma Hasić, Osnovna škola “Vozuća”, Amela Kurtalić, Gimnazija “Rizah Odžečkić”, Adelisa Šušić, Mješovita srednja škola, Armin Marušić, Srednja tehnička škola.

Izvor: (J. Herić/Faktor.ba)